Sorø og Stevns i top med aktivering

Jobcenteret i Stevns og Sorø kommuner bedst til at aktivere kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De kommunale jobcentre  i Stevns og Sorø  ligger helt i top, når det gælder om at aktivere kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, der har gået passive i mindst eet år.

Det skriver Dagbladet.

Placeringen fremgår af  en netop udkommen opgørelse over de østdanske kommuners indsats på området, som den så ud i tredje kvartal 2007.

Beskæftigelsesministeriets kampagne "Ny chance til alle"  opstiller tre krav til kommunerne, som skal være opfyldt 1. juli i år.

For det første skal 25 procent af de langtidsledige være i gang med en uddannelse eller i job. Her ligger Sorø absolut i top med 51,7 procent efterfulgt af Stevns med 27,0 procent - altså begge over målet.

For det andet skal 15 procent af de langtidsledige være i stand til at forsørge sig selv, når vi når til 1. juli. Dette mål er allerede er nået af 39,0 procent i Sorø og 16,9 procent i Stevns Kommune.

På det tredje mål ligger Stevns helt i top. Her lyder kravet, at de langtidsledige skal være i aktivitet i mindst 40 procent af tiden. Det var 36,7 procent i Stevns Kommune allerede i 3. kvartal sidste år.