Sorø-firma bag verdens længste hjemtransport

Forsikringsselskabet sagde nej til at transportere Hanne Astrup Tornvig hjem fra Tyrkiet, men så sprang et ambulancefirma fra Sorø til og stod for den lange tur

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Firmaet Ambulix fra Sorø har netop sørget for at transportere 39-årige Hanne Astrup Tornvig fra Holstrebro hjem fra Tyrkiet. Hun var strandet i landet, fordi hendes forsikringsselskab ikke ville dække turen, og derfor overtog Ambulix opgaven. Det skriver tvmidtvest.dk.

Hanne Astrup Tornvig er lungesyg, og allerede i flyet på vej til Tyrkiet fik hun det skidt. Dagen efter, at hun og veninden landede, blev hun indlagt på et sygehus, men da hendes far hjemme fra Danmark tog kontakt til rejseforsikringen, fik han besked om, at de ikke dækkede hjemtransporten, fordi hun ikke havde oplyst, at hun var syg.

I Guiness rekordbog

Hendes 18-årige søn tog derfor initiativ til en indsamling, som har indbragt 300.000 kroner.

Torsdag i sidste uge kørte ambulanceinspektør Henrik Hachel fra Ambulix den 3800 kilometer lange tur til Tyrkiet sammen med en sygeplejeruddannet chauffør, og på vej hjem var yderligere en sygeplejerske og en læge med i ambulancen. Alle 4 arbejdede gratis for at gøre turen mulig.

- Alle har stort set sagt, at det ikke kan lade sig gøre. Det er fantastisk, det kan ikke siges anderledes. Jeg synes først og fremmest, det er dejligt, fordi patienten har en væsentlig fordel af at være hjemme i Danmark fremfor Tyrkiet, siger Henrik Hachel fra Ambulix.

Ambulix vil med turen til Tyrkiet forsøge at blive optaget i Guiness World Records for den længste patientoverførsel. De har i forvejen rekorden for en tur til Lissabon i Portugal.