¨

Sommerstrejke kan lamme Mols-Linien

Foto: TV ØST

Varslet konflikt kan lamme sommertrafikken over Kattegat på grund af en strid med rengøringsfirma.

Ansatte på Mols-Linien varsler sympatikonflikt

Turister og andre, der vil sejle med færge over Kattegat, kan få problemer fra midt i juli. Her kan en strejke lamme de færger, der sejler på Mols-Linien.

Årsagen er en strid med firmaet "Bedre Rengøring". Det er hyret til at gøre rent på færgerne. Men firmaet er endt i konflikt med 3F, fordi det afviser at skrive under på 3F's overenskomst.

Det har nu fået de sømænd, trosseførere og cateringansatte, der er ansat ved Mols-Linien på banen. De varsler sympatikonflikt, og det kan lamme færgerne, hvis en aftale ikke kommer på plads.

Strejke kan ramme midt i sommerferien

En strejke kan bryde ud fra midt i juli. Tirsdag modtog Mols-Linien det første varsel om sympatikonflikt. Og der skal endnu et varsel til, før konflikten truer for alvor. Det betyder, at der endnu er nogle uger til at finde en løsning.

- Mols-Linien har hyret et rengøringsselskab, som bruger litauisk personale. De er ansat på vilkår, der er ringere end vilkårene i 3F's overenskomst. Det er uacceptabelt, men vi håber, der kan findes en løsning, før en konflikt bryder ud, siger Joan Brøgger, der er næstformand i 3F Djursland.

Rengøringsfirma afviser anklager

Fagbladet 3F har flere gange kontaktet Mols-Linien for at få en kommentar til den konflikt, der kan ramme færgedriften. Men rederiets direktør, Søren Jespersen, har ikke reageret på henvendelserne.

"Bedre Rengøring" afviser, at det vil have en overenskomst med 3F. Firmaets litauiske ejer, Sandra Simkeviciuté, anklager 3F for pres og chikane.

- Danmark er et frit land. Vi har en overenskomst med Kristelig Fagforening. Det var den første og bedste, vi kunne få, forklarer hun.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App