¨

Sommerhusejere holder udkig efter tyve

Foto: TV ØST

Indbrudstyve plejer at være flittige i vintermånederne. Men årets første tre måneder har budt på langt færre indbrud end normalt - ikke mindst på Sydsjælland og Lolland-Falster.

I Stillinge Strand vest for Slagelse er pinsen sat ind. Stierne mellem sommerhusene myldrer af liv og de huse, der ikke er nogen i, bliver der holdt øje med.
- Grundejerforeningerne er blevet meget bedre til at lave nogle netværksgrupper, fortæller politiinspektør Thorkild Steen Jensen fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi og uddyber: 
- De holder øje med hinandens ting i området og hvem, der bevæger sig rundt og er dermed også blevet bedre til at advisere os, hvis der er nogen mistænkelige personer i området.

Færre indbrud
Det kan være en af forklaringerne på, at antallet af indbrud i politikredsens sommerhusområder er faldet.
Fra januar til marts var der 93 indbrud i såkaldte fritidshuse - samme periode sidste år var tallet 193 - og endnu højere de foregående to år. indbruddene er altså mere end halveret i år. På landsplan er indbruddene faldet med 35%, viser tal fra Rigspolitiet.

Gemmer tv'et
I Stillinge Strand har flere beboere i første parket til stranden haft indbrud, men det er efterhånden et par år siden. En af dem er Jørgen Skorstengaard, som har haft indbrud et par gange. Nu sørger han blandt andet for, at tyvene ikke længere fristes af hans fladskærm, når han ikke er der:
- Efter vi fik stjålet det anden gang, jamen så så har vi taget det med hjem i vinterperioden for netop at undgå indbrud, fortæller sommerhusejeren fra Aulum ved Herning.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App