Sommer på vej

Efter en miserabel og rekordvåd sommer kommer solen endelig igen i weekenden, og det bliver starten på en lille hedebølge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver tørt, temperaturen stiger, og søndag får solen endelig bugt med skyerne over hele landet.

Weekenden begynder lidt forsigtigt lørdag, hvor det bliver tørt med nogen sol og temperaturer op til 23 grader. En overgang bliver det skyet især i den nordvestlige del af landet, og vinden bliver svag til jævn, fortæller vagtchef ved DMI Jørn Thomsen.

- Lørdag får vi pænt, tørt vejr, men det er stadig ikke helt plingeling. Nogle vil måske synes, det er okay vejr til at tage til stranden i, men jeg ville vente til søndag, siger Jørn Thomsen.

Søndag er der nemlig alle muligheder for at springe i bikinien eller badebukserne. Det bliver tørt og solrigt med temperaturer op til 25 grader, og der er kun en svag vind til at rufle siderne i sommerkrimi'en.

- Så kan man ikke forlange mere, siger Jørn Thomsen, som kan tilbyde svalende badevandstemperaturer på omkring 17 grader til de danskere, der har svært ved at vænne sig til den pludselige varme.

Den lille hedebølge ser ud til at fortsætte i næste uge, hvor højtrykket forstærkes over Skandinavien og giver nogle dage med varmt og solrigt vejr.

Sidst på ugen kan det dårlige vejr dog komme tilbage til Danmark fra Tyskland.