Solhungrende danskere rejser til sydeuropa

En solfattig sommer får nu danskerne til at rejse sydpå i efterårsferien. 15 procent flere end sidste år pakker kufferten i uge 42 og rejser ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den regnvåde sommer giver nu klingende mønt i kassen hos landets rejsebureauer. 65.000 eller 15 procent flere end sidste år, pakker kufferten i efterårsferien og rejser sydpå - og det er flere end nogensinde tidligere.

Trængslen hos charterselskaberne har været så stor, at flere melder om stort set udsolgt med kun enkelte strøpladser tilbage, selvom der er hentet cirka 15 ekstrafly ned fra resten af Norden, der ikke holder efterårsferie på samme tidspunkt.

- Det vil være svært for en familie med et par børn at finde en rejse nu. Den triste danske sommer har sat ekstra fut i dette års efterårsferie. Mange af de, der gik forgæves efter en rejse i sommer, tager nemlig revanche og styrer sydpå i uge 42, siger salgsdirektør i Star Tour Stig Elling.

Det er både de endnu lune charterferiemål som Kreta, Mallorca og Tyrkiet samt storbyerne som Barcelona, Rom og Paris, der trækker danske gæster i efterårsferien.