Soldater er trætte af ordrer

Soldaterne er trætte af at blive beordret til at arbejde rundt omkring i landet. Det er en af grundene til, at de siger op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske soldater er træt af at blive beordret til at skifte arbejdsplads. Så trætte, at de smider trøjen.

- Det er simpelthen familien der siger: jamen tag du bare afsted. Og så er det, man må gå ind at vælge, og der vælger man så en anden karriere end forsvaret, fortæller Jesper K. Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel.

Ofte har ægtefællerne et job, der giver flere penge, og som de ikke vil opgive. Og så vælger soldaterne at smide trøjen fremfor at flytte fra familien.

Beordringssystemet betyder, at en soldat kan blive tvunget til at flytte arbejdsplads mod sin vilje. Den stive regel er en af grundene til, at forsvaret mangler folk.

- Hvis vi ikke gør noget snart, så fortsætter det med, at folk dropper ud af forsvaret. Det gider de ikke mere, spår Jesper K. Hansen. Han foreslår, at systemet bliver ændret, så stillingerne også kan søges frivilligt. Og det er en god idé.

- Det er et tiltag, som vi vil tilstræbe. At få synliggjort de ledige stillinger og lade folk i vid udstrækning benytte sig af et ønskeseddel-system, lover personalechefen for Forsvarets Personeltjeneste.

Der vil dog stadig være stillinger, som soldaterne vil blive beordret til at tage. Men det vil blive færre - og soldaterne vil fremover blive belønnet med mere i lønningsposen.