Solbrilletyverier for 2,5 millioner

De seneste to måneder har der været masser af tomme hylder hos regionens optikere. Hele 15 gange har tyve-knægte nemlig slået til på Sjælland - samlet udbytte: 2,5 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er frustrerende. Jeg kan næsten ikke finde ord for det, fortæller Hanne Friis, der er optiker-sekretær hos Profil Optik i Fakse.

Inden for de seneste 14 dage har butikken i Fakse haft indbrud tre gange.

- De er sluppet afsted med for cirka 450.000 kroner. Det er rigtig, rigtig mange penge for sådan en butik her, fortæller Hanne Friis.

Men det er ikke kun Hanne Friis, der har opdaget, at der mangler dyre designersolbriller på hylderne.

15 gange inden for de seneste to måneder har tyve slået til rundt på Sjælland.

- Vi har oplevet en stigning i de sidste måneder. Det har også noget med sæsonen at gøre, siger Flemming Madsen, der er politiinspektør hos Politiet i Næstved.

Tyverierne løber op i 2,5 millioner kroner, og i følge politiet er der tale om yderst profesionelle tyve.

- Det er velplanlagt, og vi er meget overbevidste om, at det er en organiseret kriminalitetsform, vi ser her, fortæller Flemming Madsen.

Politiet opfordrer derfor alle til at henvende sig til det lokale politi, hvis man får tilbudt mistænkeligt billige solbriller. Og der er åbenbart et marked.

- Vi har en stor formodning om, at der er et velorganiseret afsætningsnet. Det kan være alt fra forskellige arbejdspladser, hvor man kan købe ting billigt - til det lidt mere organiserede, siger Flemming Madsen.