Solariebrande er grovere end hærværk

Chefinspektør, Per Larsen, fra Københavns politi var tidligere i dag ude med advarsler til gerningsmændene bag solariebrande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har tidligere forsøgt at advare de unge om, at brandstiftelse er en langt mere alvorlig forbrydelse end simpelt hærværk. Og hvis de unge, der torsdag forsøgte på at futte et solcenter af, mens en kvinde lå og tog sol, kommer for retten, vil sagen formentligt blive vurderet efter straffelovens grove brandparagraf. Der er en strafferamme i samme klasse som drab.

I hovedstaden vil politiet nu holde et vågent øje med de øvrige solcentre.

- Det gælder om at få lagt så meget låg på som overhovedet muligt. Det skrækkelige er, hvis nogle lader sig inspirere og synes, at nu kunne det være spændende at starte en ny bølge. Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på, siger Per Larsen.

Ifølge ham har politiet ikke oplysninger om, at solbranchen skulle være særligt præget af interne opgør. I andre byer har man set eksempler på, at folk fra rockermiljøet har skabt sig en forretning ud af solcentrene. Men i Københavns Politi har man altså ikke indtryk af, at der raser nogen form for magtkamp eller anden uro under centrenes solbrunede overflade.

/ ritzau /