¨

Socialt udsatte har forvandlet togvogne

Foto: TV ØST

Aktive misbrugere og frivillige på værestedet Perronen i Nykøbing Falster har siden oktober arbejdet på at forvandle to gamle togvogne til en café og genbrugsbutik. I dag blev de finpudset inden den store snig- premiere.

På gammel togvogn i Nykøbing Falster knokler aktive misbrugere og frivillige for at få de sidste spor af grafittig væk.

- Det er noget, der tager mange timer det her, siger Kim Sonny Jørgsen, der er bruger i Perronen.

I oktober landede togvognene i baggården her, og snart står både genbrugsbutik og en café klar. Næste lørdag får brugerne en forsmag på de mange måneder slid, da der bliver afholdt snigpremiere i genbrugsbutikken.

-Familier kan komme forbi og købe tøj til dem selv eller deres børn, hvis de ikke har så mange penge, siger Kim Sonny Jørgensen.

Støtte fra SATS-midler

Projektet er støtte af SATS-pulje-midler for 1.6 millioner kroner, der skal hjælpe de aktive misbrugere og socialt udsatte borgere tilbage på sporet.

- Vi har netop fået pengene for at prøve nogle andre metoder, end man tidligere har gjort for at bringe de her mennesker nærmere på arbejdsmarkedet, siger Jens Henriksen, der er daglig leder på Perronen.

I dag glæder den daglige leder sig over, at alt snart er på plads. Fremover vil det være brugerne, der står at drive cafeen og genbrugsbutikken.

- Jeg har det helt fantastisk. En forudsætning for at, det her skal lykkes er at brugerne tager ejerskab. Uden dem er der ikke noget projekt, siger Jens Henriksen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App