Snydt for skoletimer

Skolebørn i Vordingborg kommune er dem, der oftest bliver snydt for skoletimer. Vordingborg kommune bliver kritiseret af undervisningsministeriet for ikke at overholde lovens krav om undervisning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

6. B. på Marienberg skole skal til deres store ærgrelse have flere matematiktimer end på andre skoler.

- Det er irriterende, for der er først engelsk og så matematik og så pause og så matematik igen. Det er lidt hårdt, siger Pernille Bjørndahl, elev i 6. klasse på Marienberg skole. 

Ekstra matematik
Men undervisningsministeriet har netop bestemt, at de skal have en ekstra matematiktime. I første klasse blev eleverne nemlig snydt for en time om ugen ud af de fire timers matematik, de minimum skulle have haft.

- Der er da ikke ok, selvfølgelig ikke når de i i forvejen er nede og få minimumstal, så er det selvfølgelig ikke ok, at børnene får endnu mindre, siger Signe Jylov, formand for skolebestyrelsen på Marienberg skole.     

Børnene har ventet fem år på deres erstatningstimer, fordi skolen først blev opmærksom på fejlen, da undervisningsministeriet sidste uge kritiserede dem. 

- Det er meget nemt at begå fejl i skolevæsnet. Der kommer rigtig mange nye love og bekendtgørelser hele tiden. Især i 2003 var der mange ændringer, så at vi kun lavede en fejl, var flot, siger viceskoleinspektøren på Marienberg skole, Anette Horn.

Holder bedre øje
Udover Marienberg mangler børnene på Vintersbølle skole 40 timer i skoleåret 2004-6. På Stege skole 190 timer, på Fanefjordskole og på Hjertebjergskole 160 timer.

Det er kun på Marienberg og Vintersbølle skole, at eleverne skal have ekstra timer i år. På de tre øvrige skoler har de enten selv rettet op på fejlene eller så er de berørte børn gået ud af folkeskolen.  

Både fra kommunens side og fra skolebestyrelsen lyder det nu, at de fremover vil holde meget bedre øje med, hvor mange timer børnene bliver undervist.

Besøg TV2 ØSTs temaside om Folkeskolen