Snydt for 7.000 kroner om måneden

Nogle elever får 7.000 kroner mere end andre i samme klasse på social- og sundhedsassistent-uddannelsen i Næstved. Efter klager fra eleverne vil Næstved Kommune nu lave det om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De social- og sundhedsassistenter, der begyndte i oktober sidste år i Næstved, får forskellig løn. Dem, der har fået tildelt ansættelse i Region Sjælland, får voksen elev-løn på 17.000 kroner om måneden. Andre er blevet ansat i kommuner, der giver 10.000 kroner om måneden.

- Jeg synes, at det er uretfærdigt. Det er jo det samme, vi læser, og det samme arbejde vi udfører i praktikken, siger Mette Jessen, der i øjeblikket er i praktik på Næstved Sygehus.

Fra årsskiftet er der indgået aftale om, at alle nye elever over 25 år med en vis erhvervserfaring kan få voksen elev-løn. Men holdet fra oktober skal køre videre efter den gamle ordning, hvor kommunerne selv kunne bestemme, om de ville give voksen elev-løn. Hvem der har fået ansættelse hvor, har været et spørgsmål om, hvor man lå i bunken på skolen.

Hos social- og sundhedsassistenternes fagforening kan man ikke forstå, at kommunerne ikke, som regionen, giver voksen elev-løn til de elever, der opfyldt kravene i oktober, da man allerede på det tidspunkt vidste, at det sandsynligvis blev indført her i januar. Det kan nemlig få nogle til at falde fra uddannelsen.

- Der er mangel på arbejdskraften i kommunerne. Derfor undrer det da os, at kommunerne ikke giver den høje lønning til de elever for at fastholde dem i uddannelsen, siger Bent Hvolgaard, der er formand i FOA Sydsjælland.

Nu vil Næstved Kommune lave det om for de elever fra oktober-holdet, der er ansat i kommunen.

- Det er en grotesk situation. Det vil blive sådan, at de elever kan få 17.000 kroner om måneden fra denne måned, siger Carsten Rasmussen (Soc.dem.), der er formand for udvalget for Omsorg, Handikap & Psykiatri i Næstved Kommune.