Snake on a boat

Forleden aften gjorde en skibsasistent på Mols-Liniens hurtigfærge Mie Mols store øjne. En stor snog krøb rundt på bildækket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Episoden udspillede sig på ruten fra Odden til Ebeltoft. Den snarådige Skibsassistent skred til handling og indfangede snogen. 

Den blev forsigtigt anbragt i en plastpose og sejlede med til Ebeltoft og igen retur til Odden, hvor den lige så forsigtigt blev udsat på land igen, da snogen jo er totalfredet.

Blind passager
Men hvordan kom snogen ombord? Personalet har selv en teori om, at den har siddet som "blind passager" i en skærmkasse/kofanger eller lignende på en ombordkørende bil, der måske i forvejen havde holdt stille på en parkeringsplads med græs.

Efter snogens genforening med det sjællandske sommerlandskab undersøgte besætningen om bord på færgen, om noget lignende tidligere er sket på færgerne? Og hér er svaret både nej og ja:  

Katte, duer og tudser
Det er første gang, færgefolkene har oplevet en rejsende snog. Men sidste år fandt man en velvoksen skrubtudse kravlende rundt på mellemste bildæk på hurtigfærgen Max Mols på vej mod Århus. Den blev også forsigtigt indfanget og kørte med en af de ansatte hjem til privaten og blev udsat i en mose ved Silkeborg.

Men det sker af og til, at der forvilder sig en hund eller kat om bord.  Og forrige sommer havde et par duer bygget rede i skorstenen på kombifærgen Maren Mols.  Hér var lunt og godt, mens duerne i hele rugeperioden sejlede mellem Kalundborg og Århus.