Smart med cykelhjelm

I dag satte Rådet for Større Færdselssikkerhed en kampagne på hjul. Den skal overbevise unge som gamle om, at cykelhjelme er mere smarte, end de fleste går og tror.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de senere år er flere og flere begyndt at bruge cykelhjelm, men der er stadig en hel del folk tilbage, som synes, at de ser fjollede ud. Det skal dog være slut, mener Rådet for Større Færdselssikkerhed. Cykelhjelm er nemlig et spørgsmål om stil.

- Vi kan ikke ændre verden fra den ene dag til den anden, men vi kan se, at der er dobbelt så mange, som kører med cykelhjelm i dag, som der var for tre år siden. Den udvikling vil vi gerne fastholde, siger Pernille Ehlers, projektleder fra Rådet for Større Færdselssikkerhed. 

Nogle af de unge, som kampagnen blandt andet henvender sig til, var i dag en anelse skeptiske.

- Jeg tror ikke rigtig, at de kan designe cykelhjelme, som jeg har lyst til at bruge. Cykelhjelme er generelt grimme, siger Jacob Hellwing, 14 år, fra Vordingborg.

- Mit hår bliver helt fladt, når jeg tager en cykelhjelm på. Det gør, at jeg ikke har lyst til at bruge den, siger Karen Hadsbjerg, 14 år, fra Vordingborg.

Rådet for Større Færdselssikkerhed arrangerer kampagnen i samarbejde med TrygFonden og Dansk Cyklistforbund.

Hvis alle i Danmark brugte cykelhjelm, ville vi kunne redde 15 liv i trafikken hvert år.