Små sygehuse overlever

Formanden for Region Sjælland har nu spillet ud med et bud på fremtidens sygehusstruktur.Ingen sygehuse lukkes, men de små sygehuse får måske andre funktioner. Ideen har bred opbakning i Regionsrådet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er der ti sygehuse i Region Sjælland. Og efter et møde i dag mellem partiernes gruppeformænd i Regionsrådet, står det nogenlunde fast, at der også i fremtiden vil være ti sygehuse.

- Vi har en geografi i Region Sjælland, der betinger, at vi skal fastholde, at vi har de tilbud vi har i dag. Sådan siger formanden for Region Sjælland Kristian Ebbensgaard (V) tordag til TV2ØST.

Formanden for Regionsrådet forestiller sig, at de seks store sygehuse i Holbæk, Slagelse, Køge, Roskilde, Næstved og Nykøbing Falster fortsat kan modtage akutte patienter.

De fire mindre sygehuse i Kalundborg, Ringsted, Faxe og Nakskov skal måske kombineres med sundhedscentre, men fortsat med mulighed for indlæggelse.

Ekspertisen i Sundhedsstyrelsen og Lægekredsforeningen i Region Sjælland har anbefalet, at der skæres kraftig ned på antallet af sygehuse - for at sikre kvaliteten på fremtidens sygehuse.

- Vi har brug for de lokaliteter vi i dag har sygehusene på. Men for at vi har den kvalitetet, som lever op til eksperternes krav og forventerninger, så skal vi samle specialerne, siger Kristian Ebbensgaard.