Små øer får bedre post

Beboere på landet og de små øer får flere forbedringer på postområdet, men det er stadig ikke muligt at betale regninger direkte ved postbudet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Effektiviseringerne i Post Danmark kommer alligevel ikke til at ramme beboerne på landets småøer og i landsbyerne så hårdt som først ventet.

Efter flere møder med Sammenslutningen af Danske Småøer og Foreningen Landsbyerne i Danmark har Post Danmark ændret nogle af effektiviseringerne, og det er øboere og landboere glade for.

Post Danmark vil nu tilbyde udgivere af blade i små oplag på øerne en særlig ordning for omdeling af adresseløse forsendelser. Postvæsnet vil også fortsætte kuvertordningen til betaling af regninger, så man kan aflevere sine girokort sammen med en check til postbudet, der så sørger for, at regningerne bliver betalt. Det vil også i fremtiden være muligt at bestille frimærker og pakkelabels via telefon.

De to foreninger havde håbet, at det også i fremtiden ville være muligt at betale regninger direkte hos postbudet, men det afviste Post Danmark.

- Jeg er glad for, at Post Danmark har lyttet til de ønsker, vi er kommet med fra Sammenslutningen af Danske Småøer. Vi får nu bedre vilkår med den billigere omdeling af vores lokale blade og reklamer. Jeg er også glad for, at kuvertordningen og muligheden for at bestille frimærker og pakkelabels via telefonen bevares. De skulle ellers være ophørt til nytår, siger formand Henry Larsen fra Sammenslutningen af Danske Småøer.

Ifølge Post Danmark vil dialogen med øboere og landboere fortsætte i den kommende tid.

- Det er min opfattelse, at begge parter har haft glæde af den intensive dialog, der har kørt i de seneste måneder. Der har været et tydeligt behov for at få talt de mange komplicerede problemstillinger grundigt igennem. Derfor er vi også blevet enige om at fortsætte dialogen, siger vicedirektør i Post Danmark Søren Ravn Jensen i en pressemeddelelse.

Post Danmark lover også at øge informationen om produkter og services over for virksomheder i landdistrikterne for på den måde at støtte erhvervsudviklingen i de små samfund.

/ritzau/