¨

Slut med gratis kanyler

Foto: TV ØST

Narkomaner på Lolland kan ikke længere få udleveret gratis sprøjter på apoteket. De genbruger andres kanyler med stor risiko for smitte.

Narkomaner på Lolland frygter, at de oveni deres afhængighed, kan se frem til sygdomme som leverbetændelse og hiv.

For på Lolland er det nemlig slut med at udlevere gratis kanyler.

Efter at Lolland Kommunen har overtaget ansvaret på området fra det gamle Storstrøms Amt, så er bevillingen til udleveringen forsvundet.

-Det er et stort problem, for så låner misbrugerne kanyler af hinanden og bruger dem op til 25 gange, siger Frank Eggertsen fra Nakskov, der røg hash første gang som syv-årig og har været stiknarkoman siden han var 11 år.

I dag er Frank Eggertsen 38 år og på metadon. Hvis han falder tilbage til sit heroinmisbrug, frygter han at blive smittet med HIV ved at bruge brugte kanyler.

-Jeg ved godt, at en sprøjte og kanyle kun koster seks kroner, men når man er dybt afhængig af stoffer, så tænker man ikke fornuftigt. Man er ligeglad, når man først er derude, siger han.

Formanden for social- og psykiatriudvalget i Lolland Kommune fortæller, at der ikke ligger en politisk beslutning bag de manglende gratis sprøjter. Han har ikke været bekendt med sagen før nu, og vil tage den op på et møde på mandag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App