Slut for Lennard B

På hjemmebanen i Næstved blev Lennard B Nielsens håb for fremtid i regionsrådspolitik slukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jo, han er blevt dømt ude af politik før. Mange gange. Men nu er det helt sikkert slut for Lennard B. Nielsen i regionsrådspolitik. Til Næstved-kredsens opstillingsmøde blev han ikke blandt de tre, som kredsen opstiller til regionsrådsvalget i 2009, og dermed bliver valget samtidig punktum for en kontroversiel politikers karriere - indtil videre.

Lennard B. Nielsen var ellers optimist inden mødet, og det eneste, han frygtede, var egentlig at han ikke fik flest stemmer af taktiske hensyn. Men det blev kun til en 4. plads i afstemningen, og dermed var Lennard B. Nielsen ikke blandt de tre opstillede.

Det blev i stedet tre kvinder, den hidtige lokalformand, Susanne Lundvald, Kate Sørensen og så den suveræne topscorer, Marie Louise Witte. Hun kommer desuden til at stå lige under spidskandidaten på Socialdemokraternes opstillingsliste.

At dømme Lennard B. Nielsen helt ude af politik ville dog være naivt, og den garvede politiker åbnede også straks døren for en ny karriere.

- Jeg er selvfølgelig overrasket. Men nu er der andre steder, man kan stille op. Til byrådet for Socialdemokratiet kunne også være et alternativ. Det er der ikke lige så meget sundhedspolitik i, men det kan man jo vænne sig til, sagde Lennard B. Nielsen efter mødet.