Slukkede tre millioner el-pærer

Store dele af Danmark gik i sort i aften mellem kl. 20 og 21, da virksomheder, institutioner og private fulgte Verdensnaturfondens opfordring til at slukke lyset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge virksomheden Energinet.dk fik kampagnen danskerne til at bruge omkring 21.000 færre kilowatt-timer i det pågældende tidsrum. Energinet.dk ejer det overordnede el- og naturgasnet herhjemme.

Besparelsen svarer til, at der blev slukket omkring tre mio. 7 watts sparepærer, og den betyder desuden, at danskerne har udledt omkring 10 ton mindre CO2 fra el-forbruget til atmosfæren.

Men alt i alt udgjorde det samlede el-forbrug i "mørklægningstimen" godt fire mio. kW-timer, så faldet i forbruget var meget beskedent.

Samme melding kom ved 22-tiden fra Dong Energy, som står for el-forsyningen i Københavns-området og store dele af Sjælland.

- Det ligner en normal lørdag aften med et jævnt faldende forbrug. Vi kan ikke registrere noget nævneværdigt fald omkring kl. 20, og på samme måde kan det heller ikke ses, at en hel masse har tændt for de elektriske installationer efter kl. 21, lyder meldingen fra Dongs netcenter.

/ritzau