Slattenpattens vandresti og en 40 kilometer lang bølgebryder - her er de lokale aprilsnarre

I dag er det den 1. april. Og det er blevet markeret med lokale løgnehistorier på blandt andet de sociale medier.

Man skal ikke tro på alt, hvad man læser på de sociale medier, og da slet ikke i dag, hvor det er den 1. april.

For eksempel har Stevns Kommune slået en ny stilling op på deres Facebook-side.

- Mange af vores medarbejdere har været hjemsendt længe på grund af Corona, og vi mærker nu, at flere og flere får problemer med at møde til tiden, fordi dynen er lidt for tung og lun om morgenen, eller de møder ind til første Teamsmøde iført nattøj, søvn i øjnene og uredt hår, skriver kommunen.

- Derfor søger vi nu en velfærdschauffør, der skal bidrage til at få medarbejderne bedre i gang om morgenen. Nogle mennesker kan lide at blive vækket med en god kop kaffe og en sprød croissant, mens andre foretrækker en morgensang. Atter andre kan nøjes med et hurtigt klemt på dørklokken, skriver de.

Stevns er ikke den eneste kommune, der har lagt en usandsynlig historie på deres Facebook-side denne torsdag.

Næstved Kommune reklamerer nemlig for en ny vandresti med et ret særligt navn.

En 32 kilometer lang vandrerute, der er inspireret af en lokal sagnfigur, har nemlig fået navnet Patminoen.

- Navnet stammer fra Slattenpatten, en sagnfigur fra det sydsjællandske, og det er hendes fodspor, man følger på ruten, skriver Næstved Kommune.

- Det er oplagt at lave en vandrerrute inspireret af Slattenpatten. Hun var en praktisk anlagt jætteagtig kvinde, der slængede brysterne over skuldrene, når hun blev jaget, så de ikke var i vejen for hendes løb. Så det er ikke bare noget nymoderne noget, at vi vandrer rundt. Det gjorde man også i sagntiden, fortæller formand for den kommunale arbejdsgruppe B. H. Jensen ifølge Facebook-opslaget.

Nye byggerier i støbeskeen

Og det er ikke kun kommunerne, der har lagt sjove opslag ud i dagens anledning.

Også Vordingborg Fri Fagskole er med på spøgen.

- Eleverne fra årgang 2021 - 2022 kan forvente at blive de første, som kommer til at benytte vores nye underjordiske gang, fortæller Henrik Barnewitz fra Vordingborg Fri Fagskole ifølge et opslag på skolens Facebook-side i dag.

- Den underjordiske gang skal forbinde vores hovedbygning på Violvej med vores nye bygning på Færgegårdsvej, hvilket bliver en stor fordel i dagligdagen på skolen, skriver Vordingborg Fri Fagskole.

Den underjordiske gang i Vordingborg er ikke det eneste imponerende bygningsværk, der er i støbeskeen denne 1. april.

Også lokalpolitiker Line Krogh Lay (R) fortæller om nogle nye planer ud for Stevns Klint.

- Efter lang tids forhandling er Kommunalbestyrelsen endelig blevet enige om en model kystbeskyttelse af Stevns' kystlinje kombineret med beskyttelse af vores verdensarv, Stevns Klint, skriver hun på sin Facebook-side.

- Løsningen kommer til at bestå af en 40 km lang, 5 meter høj og 15 meter bred bølgebryder i beton hele vejen langs den stevnske kystlinje, skriver Line Krogh Lay, der afslutter med denne hilsen:

- Jeg forsikrer om, at det bliver den flotteste mur, der nogensinde er bygget!

Det er ikke kun den lokale politiker, der har sneget lidt politisk satire ind i sin aprilsnar.

Også Fængselsfunktionæren, der er fagblad for de ansatte i fængselsvæsnet, har lavet en satirisk aprilsnar.

Her er der fokus på optimering af pladsen i fængslerne.

- Vi er meget fokuserede på at få mere ud af vores kapacitet. Derfor samarbejder vi med Ikea om skabsløsningen ’Anholt’, som har plads til fem indsatte i hvert modul. Jeg tror, du skal regne med, at denne løsning hurtigt vil skabe både luft og plads rundt om i vores fængsler, siger kapacitetskonsulent Arne Brodersen fra Kriminalforsorgen ifølge en artikel udgivet den 1. april 2021

Men det er langt fra alle af aprilsnarrene, der laver sjov med et alvorligt emne.

Det økologiske landbrug DSI Kammergave ved Sorø har for eksempel et godt tilbud til dem, der er vilde med idræt og store klovdyr.

- Det sidste år har været præget af restriktioner og isolation. For mange har det også betydet manglende træning, men nu er der åbnet for, at vi kan mødes i mindre omfang – udendørs, skriver DSI Kammergave.

- Vi har derfor, i samarbejde med Gørlev Fysioterapi og Idrætsklinikken indgået en aftale om, at tilbyde ko-yoga på Kammergave fra 1. Maj og frem til juli.

Førerløse busser til efterskolen

I Sorø forsøger Sorø Gymnastikefterskole at bilde deres Faecbook-følgere ind, at de i samarbejde med selskabet Egons Busser indsætter tre førerløse busser på strækningen mellem Sorø station og efterskolen. På lang sigt er det også meningen, at de kan køre eleverne rundt i førerløse busser, når det skal ud til opvisninger, skriver skolen.

Brandbiler bakker, når alarmen går

Slagelse Brand og Rednings Station i Slagelse er også med på leger. I alt fald hævder de, at beregninger har vist, at det er mere effektivt, når brandbilerne bakker, når de kører udrykning. Forklaringen er, hævder brandfolkene, at pumper, kontrolpaneler og så videre jo er placeret bagerst på brandbilen og derfor er lettere tilgængeligt derfra.