Slap billigt fra økonomisk kriminalitet

En virksomhedsrådgiver slap med mild straf for økonomiske fiflerier med forretninger i blandt andet Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Straf på et års fængsel blev gjort betinget, fordi dommen først faldt cirka syv år efter svindel med konkursramte butikker.

En virksomhedsrådgiver fra Nordsjælland slap billigt fra sine numre med fem konkursramte forretninger, da han fredag fik dom i Københavns Byret.

Straffen på et års fængsel blev gjort betinget, fordi der er gået lang tid siden kriminaliteten blev begået.

Den 59-årige mand begik grov skyldnersvig for lidt over 900.000 kroner, da blandt andet to ostebutikker, en tæppehandel og en skoforretning gik ned.

Forretningerne havde adresser i København, Brøndby og Holbæk.

Varelagre og andre aktiver blev ført over i nyeanpartsselskaber, og på den måde gik kreditorerne glip af deres penge, fastslog domsmandsretten.

Den 59-årige medvirkede ved de ulovlige arrangementer.

Retten lægger vægt på, at forbrydelserne blev begået helt tilbage i 2000 og 2001.

At der først falder en afgørelse efter godt syv år er den afgørende begrundelse for at lade manden slippe for et ophold bag tremmer. Samtidig blev han frifundet for kravet om frakendelse af retten til at være direktør eller være medlem af bestyrelsen i selskaber, foreninger og fonde.

Anklageren i sagen, der har strakt sig over godt 20 dage i byretten, var politiassessor Susanne Bitsch.

- Når der er tale om en omfangsrig sag, har man det problem, at det tager lang tid at efterforske. Der er mange bilag at gennemgå, og desuden var der mange afhøringer, siger hun.