Slagelse vinder pris for løfteteknik

Slagelse Kommunes hjemmepleje har vundet årets arbejdsmiljøpris, fordi det er lykkes at instruere de ansatte i løfteteknik, så sygefraværet er dalet markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjemmeplejen i Slagelse Kommune har vundet ArbejdsmiljøPrisen 2013, som netop er blevet uddelt for 8. gang af Arbejdsmiljørådet på Axelborg i København. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Slagelse Kommunes hjemmepleje var nomineret i kategorien ”Muskelskelet-påvirkninger” sammen med Fredericia Kommunes Pleje og Sundhed samt Sapa Extrusion. Men det var altså Slagelse Kommune, der løb med førstepladsen.

Resultater på kort tid

I motiveringen lagde dommerkomiteen vægt på, at Slagelse Kommune har udmærket sig ved at skabe mærkbare resultater på meget kort tid.

Med et 1-årigt projekt i hjemmeplejen har man i Slagelse Kommune arbejdet med at finde de måder, der er mest optimale, når man skal løfte og flytte borgere. Og på baggrund af erfaringerne fra projektet, har man i Slagelse Kommune udviklet et redskab til medarbejderne i hjemmeplejen, så de via deres mobiltelefoner og pc’er har onlineadgang til instruktionerne. 

Det årlige fravær på grund af rygproblemer er faldet med mere end 100 dage fra projektets start: Fra 123 dage til 22 fraværsdage. På samme måde er fraværet i forbindelse med problemer i knæ, nakke og skuldre faldet markant.