¨

Slagelse er iværksætterby

Foto: TV ØST

Slagelse Kommune udmærker sig, når det kommer til iværksætteri. Siden 2010 er det lykkedes de mange iværksættere i byen at skabe 700 flere job til området.

Brødrene Yousef og Mahmoud Salale åbnede den 1. november Bil-butikken i Slagelse.

-          Det er fedt at være sin egen chef, og man selv kan bestemme, hvad man skal lave, siger Mahmoud Salale til TV ØST.

Brødrene er et eksempel på nogle af de mange iværksættere, der i de senere år har valgt at drive virksomhed fra Slagelse. Tallene for nye iværksættere i byen ligger over landsgennemsnittet af nye iværksættere. Siden 2010 er det lykkedes iværksætterne i byen at skabe 700 nye job i området. Et tal, der især glæder Mads Krogh, der er direktør for Væksthus Sjælland.

-          Det er iværksætterne, som vi i fremtiden skal leve af. Slagelse er en god by, fordi man har et fokus på iværksætteri, og det hænger sammen med mange forskellige ting, men det, som er meget vigtigt, det er, at man i Slagelse Kommune har fokus på at fremme iværksætteri, siger Mads Krogh.

Beliggenhed er afgørende

Helt afgørende for at placere virksomheder i regionen er for to andre nye iværksættere, Jonas Krogslund og Mick Keller, der også har startet virksomhed i postnummeret 4200. 

-         

Jeg tænkte, at når jeg både har kunder på den ene og den anden side af broen, så hvorfor ikke ligge sig midt i Danmarks hjerte?, siger Jonas Krogslund. 

03:07 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App