Skrald giver stress i Holbæk

To medarbejdere på Holbæk forsyning er sygemeldt med stress. Fyldte skraldespande, der ikke bliver afhentet får flere hundrede vrede borgere til at kime forsyningen ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

HCS Renovation er nok ikke specialt populære i Holbæk for tiden. Skraldefirmaet overtog den 1. juni ansvaret for at tømme de 55.000 private skraldespande i den nye store kommune. Men firmaet er langt bagefter tømningsplanerne.

- Vi må indrømme, at det ikke går så godt med den nye ordning, som vi havde håbet. De første 14 dage gjorde skraldemændene ikke ruterne færdige, men de fortalte det hverken til os eller deres eget selskab. Derfor er der sket en ophobning af skrald, siger Holger Brenum, forsyningschef i Holbæk Kommune.

Forsyningsenheden får flere hundrede opkald fra borgere med fyldte skraldespande hver dag. Og der ligger stadig tusind ubesvaret mails i forsyningschefens indbakke.

- Det er klart, at det ikke er særligt sjovt at skulle besvare den slags opkald. Mine medarbejdere lover jo borgerne, at de får tømt deres spande dagen efter, de har ringet. Men det sker så ikke alligevel, og så føler de jo, at de ligesom sidder og lyver for borgerne, fortæller Holger Brenum. Han har modtaget to sygemeldinger. Og har måtte finde fire ekstra vikarer til at besvare de mange opkald. 

HCS Renovation, der får 16 milioner for at løse opgaven, har ifølge kontrakten to måneder til at få tingene til at fungere herefter kan de siges op. Den første måned er næsten gået.