Skovsvin for retten

Der er ingen tvivl om, hvem der ejer det affald, som for en måned siden blev smidt i Valdemarskilde Skov ved Slagelse. Men ejeren af affakdet nægter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Derfor ender sagen nu i retten. Politi og anklagemyndighed mener nemlig, at de har beviser nok til at få affaldets ejer dømt.

- Vi har nu rejst tiltale for overtrædelse af miljølovgivningen mod ejeren af affaldsbunken, en kvinde fra Slagelse-området, oplyser politifuldmægtig Henrik Holten.

Der er imidlertid ikke tale om en enkel tilståelsessag. Den kvinde, som affaldsbunken stammer fra, nægter nemlig at være den, der har smidt affaldet fra sig.  Hun har forklaret politiet, at en mand har fjernet det fra hendes bopæl uden hendes vidende. Men samtidig nægter hun at oplyse, hvem den pågældende mand er.

Politiet tvivler på troværdigheden i den forklaring, og derfor vælger man at rejse tiltale og lade retten i Næstved vurdere kvindens forklaring og politiet dokumentation.

 - Vi gider simpelthen ikke den slags skovsvineri, og kun ved at opklare den type sager, kan vi hindre gentagelser. Derfor valgte vi at opprioritere sagen fra Valdemarskilde Skov, forklarer Henrik Holten til Sjællandske.

Hvis ejeren af affaldet bliver dømt ved retten kan hun forvente en bøde på op til flere tusinde kroner, ligesom der vil være krav om erstatning for udgiften til at fjerne affaldet.