¨

Skove slap billigt

Foto: TV ØST

Gårsdagens stormvejr rev godt og grundigt i regionens træer. Men det var kun få af dem, der ikke kunne holde til det. Og det er på grund af god timing.

Gårsdagens storm bød på vindstød af stormstyrke I hele regionen. Og det er noget, som træerne har svært ved.

- Vinden virker simpelthen mekanisk så den trækker simpelthen i træet. Skubber træet. Og på et eller andet tidspunkt så er vindkraften stærkere end det der holder træet fast - dens rødder - og så vipper den over, siger skovrider hos naturstyrelsen i Vestsjælland, Jens Peter Simonsen.

Der er træer, som ikke har kunne holde til stormen. Men skaderne er ikke så store, som de kunne have været. Og det er der en grund til. Lige netop I disse dage, er forholdene gunstige for de træer, som kæmper med stormvejret. Var stormen kommet for blot et par uger siden, havde jorden været vandmættet. Det gør den blød, og giver træernes rødder problemer med at holde fast I jorden. Nu er jorden mere tør.
Var der derimod gået bare to-tre uger mere, havde et andet problem meldt sig på banen.

- Når specielt løvtræerne har blade på, så er de tungere i toppen. Det betyder, at de er mere udsatte for at blive væltet af en vind, siger Jens Peter Simonsen.

02:06 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App