¨

Skoler tjekkes for brandrisiko

Stevns og Faxe kommuner ser nu deres skoler efter i brandsikkerhed. Det sker efter en voldsom skolebrand i Sønderborg i sidste uge.

Stevns vil lave en ekstra sikkerhedskontrol af konstruktionen på en enkelt skole, mens Faxe syner alle skoler i år. Det skriver Dagbladet Køge.

En voldsom skolebrand i Sønderborg i sidste uge, hvor en skole brændte næsten ned til grunden, har skærpet opmærksomheden hos brandtilsynet i de to kommuner.

Enkelte skoler vil få et ekstra tjek af især bygningskonstruktionerne.

Det gælder helt konkret Strøbyskolen på Stevns, der synes at være bygget efter principper, der ligner skolen i Sønderborg, hvor ilden bredte sig med lynets hast. Årsagen til dét var, at de brandhæmmende sektionsadskillelser ikke var ført helt op til tagkonstruktionen.

- Vi kontrollerer allerede på mandag, om Strøbyskolen har samme konstruktionsfejl, men ellers går vi brandsyn på alle skoler hvert år, siger beredskabschef Niels Mørup, Stevns.

I Faxe Kommune oplyser beredskabsinspektør Søren Nielsen, at man har en plan for at gennemføre syn på samtlige skoler i hele Faxe Kommune inden udgangen af 2007.

I de gamle Fakse og Rønnede Kommuner har man sikret, at bygningerne er udført efter reglerne, og er lige nu i gang med at "åbne arkiverne" for Haslev for at finde ud af, hvad status er på skolerne dér.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App