Skoler tjekkes for brandrisiko

Stevns og Faxe kommuner ser nu deres skoler efter i brandsikkerhed. Det sker efter en voldsom skolebrand i Sønderborg i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns vil lave en ekstra sikkerhedskontrol af konstruktionen på en enkelt skole, mens Faxe syner alle skoler i år. Det skriver Dagbladet Køge.

En voldsom skolebrand i Sønderborg i sidste uge, hvor en skole brændte næsten ned til grunden, har skærpet opmærksomheden hos brandtilsynet i de to kommuner.

Enkelte skoler vil få et ekstra tjek af især bygningskonstruktionerne.

Det gælder helt konkret Strøbyskolen på Stevns, der synes at være bygget efter principper, der ligner skolen i Sønderborg, hvor ilden bredte sig med lynets hast. Årsagen til dét var, at de brandhæmmende sektionsadskillelser ikke var ført helt op til tagkonstruktionen.

- Vi kontrollerer allerede på mandag, om Strøbyskolen har samme konstruktionsfejl, men ellers går vi brandsyn på alle skoler hvert år, siger beredskabschef Niels Mørup, Stevns.

I Faxe Kommune oplyser beredskabsinspektør Søren Nielsen, at man har en plan for at gennemføre syn på samtlige skoler i hele Faxe Kommune inden udgangen af 2007.

I de gamle Fakse og Rønnede Kommuner har man sikret, at bygningerne er udført efter reglerne, og er lige nu i gang med at "åbne arkiverne" for Haslev for at finde ud af, hvad status er på skolerne dér.