Skoler sparer svømmeundervisningen væk

Kalundborg og Ringsted Kommune har på nogle skoler droppet svømmeundervisningen. Hvis eleverne skal lære at svømme, må de gøre det i deres fritid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er det store første skoledag for mange af regionens skoleelever. 

Når hverdagen fra i morgen indfinder sig, kan en del af eleverne i Kalundborg og Ringsted Kommune indstille sig på at skulle afsætte fritid til at lære at svømme. 

Det er nemlig en del af skolerne i de to kommuner, der har droppet skolesvømningen, fortæller P4 Sjælland.

I Ringsted Kommune er der tale om en enkelt skole, mens det er tilfældet på flere af Kalundborg Kommunes skoler.

Flere drukneulykker

Ifølge projektleder Tobias Marling fra Dansk Svømmeunion er den prioritering ikke god nok. 

- Skoler er forpligtede til at undervise i svømning. Det er en del af Undervisningsministeriets Fælles Mål. Hvis eleverne ikke lærer at svømme i skolen, kan det i værste fald betyde flere drukneulykker, siger han til P4 Sjælland. 

For dyrt i transport

Ifølge kommunerne selv er afskaffelsen af svømmeundervisningen et resultat af en presset økonomi, og I Kalundborg Kommune mener man ikke, at det bryder med Undervisningsministeriets Fælles Mål. 

- Man kan jo vælge at prioritere noget andet end svømmeundervisning, og det ser vi indimellem at de af skolerne, der ligger væk fra vores svømmefaciliteter, gør. Det skyldes, at det er dyrt at få transporteret børnene fra A til B, når de skal med en bus, der ikke lige er en almindelig rutebus, siger fagcenterchef for Børn, Læring og Uddannelse, Charlotte Grummesgaard til DR P4 Sjælland.