Skoler søger private sponsorater

Pengene på folkeskolerne er små. Derfor søger flere nu private sponsorer. Forældrene er skeptiske, men uden private midler er mulighederne små.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stadig flere skoler søger private sponsorer. For uden private penge er mulighederne små.

- Vi vil gerne have en privat sponsor, fordi den kan give os mulighed for at gøre nogle ting, som vi ellers ikke kan. Vi er en skole med ambitioner, og hvis vi skal have ført de ambitioner ud i livet, så skal der noget mere til, siger Marianne Svane, der er skoleleder på Lysholm Skole.

For et halvt år siden forsøgte Lysholm Skole at finde private sponsorer, da økonomien ikke rakte til skolens ambitioner - men uden held. I dag er skolen stadig på udkig efter sponsorer, men skolebestyrelsen er udmærket klar over, at det ikke er den optimale løsning.

- Jamen, det har jeg det principielt ikke så godt med. For det ville være bedre, hvis den skat vi betalte blev brugt til, at vi kunne have de bedst mulige skoler, siger Jan Petersen, der er forældrerepræsentant i skolebestyrelsen på Lysholm Skole.

Og Troels Christensen, formand for Folketingets Uddannelsesudvalg, hilser også de private sponsorer velkommen.

- Det her handler altså om, at skal man have lidt ekstra flødeskum på, så har man altså nogle muligheder, og hvis man har nogle gode idéer, og har nogle innovative ledere, der har et godt samarbejde med det lokale erhvervsliv, så synes jeg, det er rigtig godt, at man kan dyrke det, bare det bliver lavet på en ordentlig måde, fortæller han.

Stadig flere danskere er positivt stemte over for idéen om privat hjælp til skolerne. Ifølge en undersøgelse foretaget af Gallup synes 52 procent, at det er en god idé med private sponsorer, mens 37 procent er imod.