Skolen uden sukker

På Abildhøjskolen i Præstø bliver forslag nr. 29: "Gratis frugtordninger på landets skoler." modtaget med kyshånd. På skolen er frugt nemlig allerede den eneste slags sukker, børnene må få.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen kage. Ingen slik. Ingen sodavand. Sådan ser hverdagen ud for folkeskole-eleverne på Abildhøjskolen i Præstø. I skoleboden er der ingen Mars-barer eller kakaomælk - kun tærte og frugt. En tur i den lokale Fakta efter en plade chokolade eller medbragte vingummier er strengt forbudt.

Børnene er tilsyneladende glade for nul-sukkerpolitikken. Køen til frugtboden er lang, og til spørgsmålet om de ikke hellere vil have slik i stedet, lyder svaret:

- Nej, for det er jo ikke i boden.

Henrik Clausen, skoleleder på Abildhøjskolen, håber forslag 29: "Gratis frugtordninger på landets skoler." bliver en realitet.

- Jeg synes det ville være en rigtig god ide, hvis frugt i skolen var gratis. Så ville alle børn få frugt hver dag, siger han til TV2 ØST.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) afviser dog at give samtlige børn gratis frugt, men er åben over for at lade socialt udsatte børn få glæde af forslaget, skriver Ritzau.

TV2 ØST har interviewet formanden for Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte, om hvorfor gratis frugt skal være en offentlig ordning. Se hele interviewet herunder:
[video:flv:090421_interview.flv]