Skoleelever prøver kræfter med filmgenren

Samtlige 8. klasses-elever fra Stevns Kommune var i dag samlet på Hotherskolen på Stevns. Her skulle eleverne lære, hvordan man laver film. Fra idé til færdigt produkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tag 175 8. klasses-elever, en oscarvinder og en masse undervisning i film. Så får du, hvad eleverne i dag prøvede kræfter med på Hotherskolen.

- Det er lidt mærkeligt. Det er hvert fald ikke normalt skolearbejde. Men man lærer noget andet end bare det, vi laver til hverdag, siger Asger Solgaard fra Strøbyskolen.

The Next Film School

Det er projektet The Next Film School, der står bag dagens undervisning, hvor elever lærer både at spille skuespil, filme, klippe og instruere. Instruktionsdelen blev varetaget af oscar-vinderen Martin Strange Hansen, som tidligere har vundet en oscar for bedste udenlandske kortfilm.

- Det er vigtigt for eleverne at lære at tage beslutninger, og det er netop det, man lærer som instruktør. Beslutninger, beslutninger, beslutninger. Så seeren kan få en oplevelse, siger Martin Strange Hansen til TV ØST.

Efter dagens undervisning med professionelle filmfolk, skal eleverne tilbage på deres skoler for at producere deres egen film. Hvis eleverne fra Stevns kvalificerer sig til finalen, så får de lov til at vise deres film på Odense Internationale Filmfestival i slutningen af august.