Skoleelever legede mekanikere i ferien

24 unge prøvede kræfter af med ungdomsuddannelser for at fjerne deres tvivl om, hvad de skal vælge, når de om et år bliver færdige med 9. klasse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En skole for skoletvivlere. 

Sådan kan man karakterisere EUC Nordvestsjællands sommercamp 2014. Her har 25 elever, der alle skal i 9. klasse efter sommerferien, meldt sig til en uge i EUC's lokaler i Holbæk.

De fleste har valgt at bruge ugen i et mekanikerværksted, hvor de har fået sat biler til rådighed, som de skal ommøblere. Resten er i køkkenet for at lave mad.

Det er Lene Smith, projektleder på EUC, der sammen med uddannelsesvejledere og ungdomsskoler i Kalundborg, Odsherred og Holbæk står bag projektet. Målet er, at flere elever skal være sikre på, hvad de vil, når de går ud af 9. klasse. 

- Det er en hjælp til eleverne til at blive afklaret omkring, hvad de skal fremadrettet. Vi vil gerne vise dem, hvordan det er at være på en erhvervsskole, derfor kan de komme her og møde nogle engagerede lærere og uddannelsesvejledere, siger Lene Smith.

 

Ikke i tvivl mere

For Alex Jakobsen fra Sæby var det tvivlen, der fik ham til at melde sig til sommercampen.

- Jeg var lidt i tvivl, om jeg skal være tømrer eller mekaniker, så jeg ville gerne se, om det her er noget for mig, siger Alex Jakobsen. 

Han mener, det er vigtigt, at man ved, hvad man vil:

- Det handler jo om min fremtid, det her. Om at tjene penge og kunne hygge sig og have det sjovt, siger Alex Jakobsen. 

Allerede 2 dage inde i sommercampen var Alex Jakobsen sikker på, han vil være mekaniker, når han færdiggør 9. klasse.