Skole vil have sponsorpenge

Nu kan eleverne på Lysholm Skole i Haslev se frem til flere reklamer i hverdagen. Skolen vil nu tage imod private sponsorpenge. Men den plan bliver kritiseret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolerne bør ikke være reklamesøjler for private firmaer, mener Danmarks Lærerforening. Udflugter, bøger, sportsudstyr og andet skal ikke være betalte af for eksempel store banker, forsikringsselskaber eller andre private firmaer.

Men det kan nu blive virkelighed på Lysholm Skole i Haslev. Skolebestyrelsen har besluttet sig for, at man vil byde private sponsorer indenfor.

- Jeg får en sum penge, og dem kan jeg lave skole for. Men jeg vil godt lidt mere end det, som pengene rækker til, fortæller skoleleder Marianne Svane.

Men der er ikke fri adgang for alle private firmaer, der vil have fat i de unge forbrugere. Virksomheden og skolen skal dele værdier:

-Det vil sige, at hvis der er et firma, som vil gå ind at hjælpe os omkring vores mad, vores frokost og vores frugtbod, så er det et firma, som i forvejen er brandet til at have noget med sund mad at gøre, forklarer Marianne Svane fra Lysholm Skole.

Hos Skole og Samfund siger man ok til ideen, men mener stadig, at det er det offentliges opgave at betale for undervisning og skolebygninger.