¨

Skole skaffer praktikpladser

Foto: TV ØST

Erhvervsskolen CELF har stor succes med at ekspedere elever videre i uddannelsen. Den skaffer langt flere praktikpladser end tidligere.

På landsplan står mere end 10.000 unge i kø til en praktikplads. Og køen bliver stadig længere. Men i Nykøbing Falster har de knækket kurven midt i en krisetid. På erhvervsskolen CELF er det lykkedes at hjælpe langt flere elever end tidligere. Sidste år fik 510 elever en praktikplads.

Bag successen står et nyt praktikpladscenter, der blev etableret i august sidste år. Det har fået antallet af praktikpladser til eleverne til at stige med 52 procent.

 Mathias Iversen er af de heldige. Han er kommet i lære som mekaniker hos Frimann Biler i Nykøbing Falster.

 -   Det fungerer godt med centret, der hjalp mig til at finde det rigtige sted.  Det var rigtig, rigtig dejligt, siger han.

Hjælpende hånd
CELFs hovedformål med at oprette et praktikpladscenter har været at motivere flere virksomheder til at tage elever, samtidigt med at agere hjælpende hånd for de virksomheder, der allerede tager elever. Centeret klarer alle de praktiske formaliteter, det administrative papirarbejde og så findet den helt rigtige elev, forklarer markedschef Charlotte Maegaard Kristiansen:

-          Vi har oprettet praktikpladscentret, fordi vi gerne vil øge fokus på det at skaffe praktikpladser samtidig med, at vi nu kan servicere virksomheder hele vejen rundt. Hvad enten du som virksomhed skal bruge en murerelev eller en kontorelev, skal du kun ringe ét sted hen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App