Skole indfører udgangskort for store elever

De ældste elever på Nymarkskolen i Slagelse kommer under større kontrol. De skal fremover vise et udgangskort, hvis de skal forlade skolen i løbet af dagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nymarkskolen i Slagelse indfører nu en helt ny metode for at holde styr på de store elever. Efter vinterferien skal alle elever fra 7-9. klasse nemlig have et udgangskort - godkendt af forældrene.

Kortet skal de så medbringe, hvis de skal forlade skolen, enten for at gå i butikker eller for at ryge, skriver Sjællandske fredag.

- Fra vores side er det et signal om, at vi selvfølgelig gerne, med forældrenes samtykke, vil have styr på børnene. Hvis en elev bliver taget i at ryge, uden tilladelse på kortet, så er konsekvensen altså 14 dages karantæne fra at forlade skolen, siger René Nielsen, skoleleder på Nymarkskolen, til Sjællandske.

Ideen med udgangskortet blev vedtaget af skolebestyrelsen, som består af forældrene. Derfor er skolelederen sikker på, at mange forældre er med på ideen. Også selv om det betyder, at eleverne skal tjekkes lidt mere.