Skole er fyldt med asbest

En skole for handicappede unge og voksne er blevet lukket med øjeblikkelig virkning. Skolen er nemlig fyldt med asbest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I godt 40 år har Brunhøjskolen ligget her i Holbæk, Men først i sidste uge viste det sig, at bygningerne er fyldt med asbest.

- Man blev lidt rystet. Vi har vidst, at der var asbestplader udvendigt, men der er ikke nogen, der har vidst, at der var asbest indvendigt, siger Mikkel Jensen, der er far til en elev på Brunhøjskolen.

Asbesten blev opdaget ved et tilfælde, da fugt og lugtgener på skolens toiletter skulle undersøges. Skolen er blevet lukket med øjeblikkelig virkning. Elever og kursister blev i dag overført til andre skoler.

- Vi har talt med Arbejdsmiljøcentret, og de har fortalt, at så længe der ikke er åbent, så er der ikke noget problem. Men der er jo nogle ridser, som er blevet dækket, og vi vil ikke tage den chance og fortsætte, siger driektør i Holbæk Kommune, Karen Jakobsen.

Holbæk Kommune har overtaget skolen fra det tidligere Vestsjællands Amt ved årsskiftet. Mikkel Jensen er chokeret over, at asbesten ikke er blevet opdaget forlængst.

- Bygningen er tilbage fra 1968, og alt der er bygget dengang er jo fyldt med asbest, så jeg synes, at det er grotesk, at de ikke har opdaget det, siger han.

Når Holbæk Kommune skal inspicere de bygninger, som man har overtaget i forbindelse med kommunesammenlægningen, vil der blive kigget ekstra godt efter tegn på asbest.

- Vi kan jo ikke være hundrede procent sikre på, at der ikke er asbest i andre bygninger, som vi har overtaget, men jeg regner med, at det vil blive opdaget, når vi alligevel er rundt og undersøge dem, siger Karen Jakobsen.