Skole åbner - trods rygter om det modsatte

Det har været et turbulent skoleår på Midtsjællands Privatskole. Ny leder og ny skolebestyrelse tilsat hårdnakkede rygter om, at skolen var ved at lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været et turbulent skoleår på Midtsjællands Privatskole. Ny leder og ny skolebestyrelse tilsat hårdnakkede rygter om, at skolen var ved at lukke. Og det er skolen nu så træt af, at den melder klart ud. Der er ingen tvivl om, at skolen er klar til at begynde det nye skoleår på mandag.

- Vi har kæmpet med dårlig økonomi i lang tid, det er ikke nogen hemmelighed, men vi kæmper videre, fordi vi brænder for projektet, siger den konstituerede skoleleder, Gitte Andersen, der begyndte som lærer på skolen i 2000.

Rygterne om at privatskolen var ved at lukke på grund af en skrantende økonomi, samt snak om dårligt pædagogisk miljø, startede allerede i efteråret 2008, men fik endnu mere vind, da den gamle skoleleder gik af i foråret, det skriver Dagbladet.

- Det er klart, at det gav endnu mere uro, siger Gitte Andersen.

De mange rygter og uro har, i følge skolen selv, ført til, at mange forældre henover sommeren har taget deres børn ud af den i forvejen lille landsbyskole.

- I foråret var der 85 elever, nu er der 65 børn, lyder det fra skolederen, og hun tilføjer:

- En lille skole som vores er meget følsom over for rygter af den her art, og det er klart, at hvis vi kommer ned på et meget lavere elevtal, så bliver det svært at få skolen til at køre rundt, siger hun til Dagbladet.

Skolen, der har eksisteret i 18 år, har i virkeligheden plads til 110 elever, men det har der ikke gået på skolen i nogle år, selvom elevtallet har svinget en del. Det har varieret fra så få som 56, men har også været oppe på 110.

Men trods rygter og en dårlig økonomi starter alle de syv lærere, som også var ansat før sommerferien, på mandag med nye koncepter for aktivitets- og emneuger samt en mere åben læringsstil med flere blandede hold på forskellige niveauer.