Skippergården lukker

Lolland Kommune lukker nu en døgninstitution for stofmisbrugere. Medarbejderne forstår ikke beslutningen og mener, det er forhastet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var knus og kram til medarbejderne på Skippergården i dag. Omkring 30 tidligere klienter var mødt op for at vise deres sympati, for på onsdag må institutionen dreje nøglen om. 

- Det har jeg det ikke godt med, for det er her, jeg er blevet genfødt, hvis man kan sige det sådan, siger Thomas Olsen. Han har tidligere boet på Skippergården, hvor han er blevet hjulpet ud af et massivt stofmisbrug.

Skippergården lukker, fordi Lolland Kommune ikke har råd til at drive den. Siden kommunalreformen trådte i kraft er færre og færre blevet henvist til institutionen.

- Vi er nødt til at lukke Skippergården, fordi der ikke er kunder i butikken, siger Kurt Kristiansen, formand for Lolland Kommunes social- og psykiatriudvalg.  

Men på Skippergården forstår man ikke kommunens beslutning. For langt de fleste klienter kommer fra andre kommuner end Lolland - og man mener at det lave antal klienter skyldes at kommunerne først lige skal se deres økonomi an efter kommunesammenlægningen, før de køber pladser på institutioner som Skippergården.

- Når man overtager noget, så er det klart, at så bliver der en periode, hvor man ikke rigtigt kan måle noget. Og når det handler om mennesker, så er fem måneder ikke nok, siger tillidsrepræsentant på Skippergården, Lone Groth.

Formanden for kommunens social-og psykiatriudvalg, Kurt Kristiansen, er ked af at Skippergården nu bliver lukket, men siger, at det er et spørgsmål om økonomi.

- Vi er en fattig kommune, og vi har ikke råd til at have en tom institution stående, så enkelt er det, siger han.

Mange af Skippergårdens tidligere klienter kommer stadig på institutionen, og de er meget kede af, at det på onsdag er slut.

- Jeg får det rigtig svært, når jeg går ud af døren her i dag og ved, at jeg ikke kan komme herned igen, siger Thomas Olsen, der er tidligere stofmisbruger og klient.