Skattefolk slæber ministerium i retten

Dansk Told & Skatteforbund stævner nu Skatteministeriet. Forbundet mener, at deres medlemmer har krav på erstatning, fordi de er blevet tvunget til at flytte til bl.a. Vestjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Dansk Told & Skatteforbund har fået nok. Han vil ikke finde sig i at se medlemmer bryde grædende sammen, fordi de bliver tvunget til at flytte fra hus og hjem. Nu slæber han og forbundet Skatteministeriet i retten.

- Vi er kede af det, fordi det har en meget stor omkostning for den enkelte medarbejder at skulle igennem en retssag. Vi synes, at vi burde kunne have forhandlet os til rette med ministeriet, men det kunne vi ikke. Det kan vi ikke forstå, og derfor føler vi, at vi er nødt til at tage et retsligt skridt, siger forbundets formand Jørn Rise Andersen.

Historien om de tvangsforflyttede medarbejdere begynder i marts sidste år. En effektiviseringsplan betyder, at flere hundrede skattefolk skal tvangsforflyttes. Især vækker det harme, at flere medarbejdere fra Østdanmark skal flytte til SKATs betalingscenter i Ringkøbing i Vestjylland.

- Det er en trist dag, sagde Inge Jørgensen til TV2 ØST den 16. marts 2006.

Den dag fik 37 medarbejdere her i landsdelen besked på at flytte. De 12 af dem blev prikket på skulderen under en prikkerunde på Skattecenter Korsør.

- Nogle bryder sammen. Andre holder masken, men siger, at de er meget kede af det, sagde centrets fællestillidsmand, Kim Møllmann, samme dag. 

Juristerne hos Dansk Told & Skatteforbund mener, at Skatteministeriet med tvangsforflytningerne har handlet i strid med tjenestemandsloven. Ifølge forbundet har medarbejderne krav på tre års rådighedsløn, bl.a. fordi de er blevet tvangsforflyttet til et job, der er upassende.

I første omgang prøver skattefolkenes fagforening fire sager ved retten. Afgørelsen på de fire prøvesager kommer efter alt at dømme til at påvirke yderligere ca. 70 medlemmer, der har klaget over at blive tvangsforflyttet.

- Vi håber, at vi vinder de her sager. Det tror jeg faktisk, at vi gør. Og hvis vi vinder, håber jeg, at alle vil indse, at det er bedre at lave forhandlingsløsninger end at mødes i en retssal, slutter fagforeningsformand Jørn Rise Andersen.

Ialt mener Dansk Told & Skatteforbund, at de fire medlemmer har krav på ca. fire millioner kroner i erstatning.