Skatteborgere må betale for træningskampen

Træningskampen mellem Næstved og Hansa Rostock endte i ballade. Udgifter til 100 betjente, hærværk og tyveri ender hos borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved tabte 2-1 til Hansa Rostock. Men det er nederlaget uden for stadion, folk husker: Vilde tilhængere, og dyrt hærværk, der der skal betales af borgerne.

- Jeg synes, det er helt tosset, at det er os skatteborger, der skal betale for en fodboldkamp, siger Karl Larsen, der bor i Næstved.

Lige fra de tyske tilhængere satte fod i Gedser, mente de tilsyneladende, at Danmark var et gratis tag-selv-bord. Ingen af de 300 tilhængere betalte busbillet i de ekstraindsatte busser, der blev svinet grundigt til. Pris 13.000 kroner oplyser Movia.

På Nykøbing Falster Station plyndrede de DSB-kiosken for øl for omkring 7.000 kroner. Og i toget til Næstved kostede deres hærgen DSB 43.000.

Ødelæggelser på Næstved Stadion, skal boldklubben selv betale for:

- Det er almindelig procedure til fodboldkampe. Der er det klubben selv, der får indtægterne og også dem, der afholder eventuelle udgifter til skader, siger Driftsleder i Næstved Kommune, Jakob Bojsen.

Men den største regning skal betales over skatten: Udgifterne til ekstra politi. Mere end 100 betjente blev hasteindkaldt og mandsopdækkede tilhængerne før og under kampen. En udskrivning der sandsynligvis runder et par hundrede tusinde kroner. Beredskabschef hos politiet i Næstved, Erik Johansen vil ikke oplyse den præcise omkostning:

- Det gør vi aldrig i forbindelse med denne her slags kampe, siger Erik Johansen.