Skat kalder Fleggaard umoralsk

Det er ulovlig øl og spiritus fra Tyskland, der baner sig igennem vores region med stor hast. Hos Skat angriber man den tyske grænsehandel Fleggaard - her hjælper man nemlig kunderne med at købe hele paller af øl og transportere dem hjem til Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er rigtig mange, der tager for meget med hjem. I løbet af de første 4 måneder af 2007 har regionens toldere beslaglagt dobbelt så mange liter øl som de gjorde i samme periode i 2006.

- Der er mange, der benytter sig af, at man kan bestille på forhånd, og så står pallerne pakket og klar og bliver læsset på bilerne, siger afdelingsleder hos Skat i Køge, Henry Bollmann.

Det får nu Skat til at kritisere grænsebutikkerne. Hos Fleggaard kan kunderne for eksempel købe en hel palle øl hver - selv om en palle øl indeholder mere end 8 gange så meget som de 110 liter, en dansker må tage med hjem til eget forbrug.

- Det er umorals, at Fleggaard reklamerer med at man kan købe en hel palle øl, når det er forbudt at tage så meget med hjem, mener Henry Bollmann.

Hos Skat mener man, at butikker som Fleggaard kunne være med til at forebygge en stor del af den ulovlige grænsehandel.

- De kunne for eksempel sætte skilte op i deres forretninger, så folk kunne se, hvor meget de må have med hjem til Danmark, siger Henry Bollmann.

Men selv om Fleggaard gerne vil være med til at opsætte skilte, så afviser man kritikken fra Skat.

 - Vi har sat et maks på en palle per kunde, og vi vil gerne være med at diskutere reglerne med Skat, men det er vigtigt at slå fast, at vi ikke gør noget ulovligt, som det er nu, siger administrerende direktør for Fleggaard, Niels Sterndorff.

Skat vil nu starte et samarbejde med Scanlines for at informere kunderne om grænserne for tilladt import.