SKAT beskyldes for diskrimination

Der var tale om aldersdiskrimination, da fem garvede medarbejdere fra Maribo sidste år blev tvangsforflyttet til SKAT's betalingscenter i Ringkøbing. Det mener fagforeningen HK stat, som trækker SKAT i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

I fem tilfælde blev medarbejdere fra Maribo udsat fra alderdiskrimination, da de sidste år blev tvangsforflyttet til SKAT's betalingscenter i Ringkøbing. Det mener medarbejdernes fagforening HK stat, som trækker SKAT i retten i fem sager. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi har nedlagt påstand om, at medarbejderne er udpeget alene på grund af deres alder. De var i gennemsnit 56 år, da de blev fyret, fortæller formand for HK stat, Peter Waldorff.

Med HK's sagsanlæg er antallet af stævninger mod SKAT nu oppe på ni. I går meddelte Dansk Told & Skatteforbund, at der er fire prøvesager om rådighedsløn og pension på vej.

I alt blev 231 medarbejdere sidste år tvunget til at flytte med jobbet til det nyoprettede betalingscenter i Ringkøbing og kundecentrene i blandt andet Ribe og Hjørring.

De 150 skulle have været flyttet til Ringkøbing. Og her valgte stort set alle fyresedlen frem for forflyttelsen. Blandt dem altså fem kvinder fra Maribo. Dagbladet talte den gang med den 58-årige Aase Geert, som efter 40 år i statens tjeneste var meget skuffet over tvangsforflyttelsen af hende og kollegerne.

- Vi er mange sidst i 50'erne, som ikke har så mange år tilbage på arbejdsmarkedet. For os giver det ingen mening at skulle starte forfra et helt nyt sted, sagde hun den gang til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.