Skarp kritik af Køge Politi

Der gik for lang tid, inden beredskabet blev alarmeret, da der i går væltede 15000 liter gylle ud i Suså. Det mener ihvertfald Næstved Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

17 minutter. Det var, hvad der gik fra, at en tankvogn i går væltede 15000 liter gylle ud i Suså, til at Næstved Brandstation blev alarmeret. Nu møder Køge Politi kritik fra Næstved Kommune.

- Jeg synes, det er rigtigt ærgeligt og uheldigt. Vi kunne have begrænset skaden, hvis beredskabet havde været der ude noget før, siger kontorchef i Næstved Kommune Hanne Stensen Christensen.

Politiet modtog i går formiddags anmeldelsen på den væltede gylletank. Men istedet for at alarmere beredskabet straks, sendte de først en patruljevogn til ulykkesstedet. Ifølge Næstved Kommune er det et brud på proceduren.

- Vi har en klar procedure, som siger, at politiet skal alarmere beredskabet. Det undrer mig, at der skulle gå så lang tid, siger Hanne Stensen Christensen.

Men politiet i Køge mener ikke, at de kunne have handlet anderledes. Ulykkens anmelder gav nemlig kun politiet meget sparsomme oplysninger.

- Kritikken er helt forkert. Vi kunne ikke have handlet anderledes. Vi vidste ikke, hvad vi skulle gå efter, for vi havde næsten ikke nogen oplysninger. Jeg mener derfor, vi har gjort som vi skulle, siger politiinspektør fra Midt- og Vestsjællands Politi Henrik Mikkelsen.