Skamferet hund skal tilbage til ejeren

Selvom han har klippet ørerne af sin hund, får ejeren den alligevel hjem igen, mens sagen står på. Og det vækker harme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Den har det efter omstændighederne godt.

Sådan lyder vurderingen fra Jens Steffensen, der ejer Steff Hundecenter i Sakskøbing. For ti dage siden fik de en skamferet hundehvalp som pensionær.

Hundes ører var klippet af, og hun havde mange smerter. Men politiet havde ikke svært ved at få fat i ejeren, der har bopæl i Nykøbing Falster.

Han sad nemlig varetægtsfængslet, sigtet for gaderøverier i Vordingborg.

Men før der falder en dom i sagen, kan hvalpen ikke blive fjernet permanent fra ejeren.

Den skulle faktisk allerede være vendt hjem til ejerens samlever, men hundecenteret har fundet en alternativ løsning.

- Jeg har fået familien til at indgå en midlertidig, frivillig aftale om, at vi passer hunden her. Og så har jeg fået en rigtig god aftale med Dyrenes Beskyttelse, fortæller Jens Steffensen, der også er kredsformand i Dyrens Beskyttelse.

Aftalen går ud på, at Dyrenes Beskyttelse betaler Steff Hundecenter for at have hunden.

Men hvis den varetægtsfængslede mand modsætter sig aftalen, eller vil have sin hund igen, når han bliver løsladt, er der intet at stille op.

Loven er nemlig sådan indrettet, at hunden først kan blive fjernet permanent fra ejeren, når der er faldet dom i dyreværns-sagen.

Og det er Jens Steffensen vred over.

- Det har jeg det naturligvis dårligt med. For jeg synes, at hunden er med til at betale prisen for, at der er en retssikkerhed for mennesker. Og der er ingen, der tænker på, at hunden kommer tilbage til det miljø, hvor den formentlig har fået klippet ørerne af, mener Jens Steffensen.

En lokal politiker vil nu forsøge at få ændret loven.

- Jeg vil se om der er noget at tage fat på. Det er der jo meget, der tyder på, når politiet ikke mener, de har de redskaber, de skal bruge, lover Karsten Nonbo, medlem af Folketingets Retsudvalg for Venstre.

Imens arbejder Steff Hundecenter på en nødplan for at redde hunden fra sin ejer.

- Jeg håber naturligvis, at hunden ender ude hos en anden familie. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Og i sidste instans må vi jo se, om vi ikke kan frikøbe hunden, hvis de ikke frivilligt vil give afkald på den, siger Jens Steffensen, ejer af Steff Hundecenter.