Skal afhjælpe stort behov: Sygeplejerskeuddannelse udvider med 100 studiepladser

100 nye studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen skal hjælpe på problemet med de manglende sygeplejersker i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter sommerferien vil man kunne ane flere studerende på sygeplejerskeuddannelserne her i regionen.

University College Sjælland har nemlig fået lov at udvide med i alt 100 pladser.

- Der mangler enormt mange sygeplejersker. På den afdeling, jeg har været på, har der været et stort pres i forhold til, at der er mange, der siger op og mange, der søger andre steder hen, fordi ressourcerne simpelthen ikke er til det, og de føler ikke, de kan udføre deres arbejde godt nok, siger Stine Ebsen, der netop har afsluttet sit 2. semester på sygeplejerskeuddannelsen i Slagelse.

Behov for flere

Netop i Slagelse får de 60 af de nye pladser. Her har man, ligesom andre steder, længe afvist kvalificerede ansøgere på grund af mangel på studiepladser.

De 100 nye studiepladser skal hjælpe på det store behov, der er for flere sygeplejersker i hele Region Sjælland både nu og ikke mindst i fremtiden. For på sygehusene i Slagelse, Næstved og Ringsted er der alene omkring 70 ledige stillinger. Derfor er sygehusdirektøren forventningsfuld: 

- Jeg er rigtig glad for, at vi tager hul på det her og får uddannet flere, således at vi bedre kan følge med i udviklingen, siger Vagn Bach, der er direktør for sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted.

Styrker det lokale

Også på sygeplejerskeuddannelsen i Næstved kommer der flere studiepladser efter sommerferien. Ifølge Mette Rose, der er centerchef hos USCJ, vil de ekstra studiepladser styrke det lokale i fremtiden.

- Der er sammenhæng mellem de, der uddanner sig lokalt, de også finder job lokalt, så de 100 pladser vil have en afgørende betydning, siger hun.

Hvis man ønsker at starte på sygeplejerskeuddannelsen efter sommerferien, kan man nå at søge ind via kvote 1, hvor der er ansøgningsfrist den 5. juli klokken 12.00.