Skærpet konflikt mellem rockere

Et brev med alvorlig kritik af Bandidos' ledelse er en af årsagerne til den ballade, der nu er opstået mellem en udbrydergruppe i Næstved og Bandidos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi kan ikke længere lukke øjnene og ignorere korruptionen fra visse nationale ledere.

Sådan lød en af sætningerne i et brev til Bandidos' europæiske ledelse i juni, og politiet mener, at det er en af årsagerne til den konflikt, som lige nu finder sted mellem gruppen Westside Nation og Bandidos. Det oplyser tv2.dk.

Akut, lokal konflikt

Westside Nation er en udbrydergruppe af Bandidos, og den holder blandt andet til på Præstøvej 6b i Næstved, hvor politiet onsdag meldte ud, at der nu var adgang forbudt fra samme aften klokken 20 og 7 dage frem.

I en pressemeddelelse lød det fra politiet, at årsagen var en akut, lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, som også tæller tidligere Bandidos-folk fra Roskilde.

Penge og stikker

I brevet beskyldte udbrydergruppen 2 fremtrædende Bandidos-ledere - Michael 'Kokken' Rosenvold, der er præsident for Bandidos i hele Europa, og Christian 'Chester' Grünwaldt - for at have dækket over en stikker, som sendte en af brødrene i fængsel i 4 år, og 'Chester' blev også anklaget for at have snydt flere brødre for penge, og et brev med den slags beskyldninger tager politiet alvorligt.

- Brevet er selvfølgelig ikke alene årsagen til den her konflikt, men det er en medvirkende årsag til de trusler og den ballade, der finder sted i Næstved, siger politiinspektør Flemming Madsen, der også ser klare tegn på, at Westside Nation på Præstøvej selv føler, at situationen er spidset til.

- Huset har den senere tid gennemgået ændringer, så det nu fremstår som en decideret rockerborg med forskansede vinduer, døre og porte. Det ligger i et tæt bebygget område centralt i Næstved, så ved et angreb kan der også opstå fare for de omkringboende, lød det fra Flemming Madsen i ondagens pressemeddelelse.

Tv2.dk har lagt brevet fra udbrydergruppen ud på hjemmesiden, og du kan læse det ved at klikke her.