Skadeklinik risikerer lukning

Skadeklinikken i Odsherred bliver lukket i vinterhalvåret. Det besluttede regionens politikere besluttet, da de lagde budget. Men i Odsherred er borgerne vrede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er noget griseri ! Formanden for koordinationsudvalget i Ældre Sagen i Odsherred, John Schjerlund, er oprevet. Han forstår ikke, at regionens politikere vil vinterlukke skadeklinikken i kommunen.

- Man nedgraderer jo området. De ældre er da utrygge. Mange er enlige, de har ikke bil, og hvor de tidligere har kunne tage til skadeklinikken, kommer de fremover til at skulle helt til Holbæk. Det kan de ikke, med mindre de ringer 112. Det samme gælder for mange enlige, siger John Schjerlund i dag til TV2 Øst.

Jens Ravn, der er formand for det præhospitale område i Region Sjælland, forstår godt, at borgerne bliver utrygge over, at man vil lukke klinikken for vinteren, men mener, at det er et spørgsmål om kommunikation. - De fleste af dem, der kommer, kunne jo alligevel lige så godt tage til sin praktiserende læge, som også er forpligtet til at tage akutte patienter, siger Jens Ravn (Venstre), der medgiver, at beslutningen betyder, at det om aftenen vil være nødvendigt med en tur på skadestuen i Holbæk, hvis man er kommet til skade.

På Skadeklinikken er sygeplejerske Lise Faartoft bekymret over den forestående lukning. - Vi lapper de sår, der skal lappes, vi tager patienterne ind, laver en vurdering, skaber en masse tryghed. At der så ikke er særligt mange patienter om vinteren - jamen, det er altså en del af det at have et ordentligt akutberedskab, siger hun til TV2 Øst.