Sjusk med politikeres ekstra indkomst

Holbæk er een af de seks kommuner i landet, som har overtrådt loven om offentliggørelse af, hvad politikerne får udbetalt for bestyrelsesposter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byrådspolitikerne skal fortælle, hvad de tjener på at sidde i bestyrelsen i for eksempel havnen eller det lokale energiselskab. Et nyt lovkrav betyder, at tallene skal være offentliggjort 31. marts, men det har man set stort på i Holbæk, der er een af de seks kommuner i landet, hvor der ifølge en opgørelse foretaget af Ritzau slet ikke er lavet en sådan liste.

Loven blev besluttet sidste år for at fjerne mystikken omkring politikernes såkaldte økonomiske gnaveben og give mere åbenhed omkring kommunernes økonomi. Det er dog ikke af ond vilje, at listerne holdes skjult, påstår kommunerne selv. 

- Vi har haft travlt med kommunesammenlægningen, og i den forbindelse har det her altså ikke været førsteprioritet. Men vi får det selvfølgelig lavet, siger Niels Elmer, der er kommunaldirektør i Holbæk.

Formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Hans Kristian Skibby (DF), forventer, at de resterende kommuner får styr på opgørelserne forholdsvist hurtigt. Ifølge Hans Kristian Skibby er Næstved blandt de kommuner, som er længst fremme med udvidet åbenhed omkring honorar og vederlag.