Sjællandske: Regionens medier må fusionere

Regionens mediehuse bliver nødt til at fusionere, hvis ikke flere af de mindre medier skal dø. Sjællandske Medier vil have gang i tættere samarbejde med det samme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige nu klarer de fleste regionale og lokale medier på sjælland sig godt økonomisk. Men hvis den danske økonomi begynder at blive dårligere, så kan det komme til at betyde døden for flere af de lokale medier, mener chefredaktøren for sjællandske medier.

- Vi vil have meget svært ved at klare os i den konkurrence, som allerede er over os. Derfor mener jeg, at vi bliver nødt til at slutte os sammen, siger Søren Baumann.

På et debatmøde mellem regionens medier i går fremlagde han derfor ideen om et forpligtende samarbejde mellem de fire mediehuse: Dagbladet i Ringsted, Lolland Falsters Folketidende, Kalundborg Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad og Sjællandske Medier, for eksempel omkring administration og web-sider. Hos Sjællandske Medier selv er der stor opbakning til chefredaktørens forslag.

- Jeg tror, at det er helt nødvendigt. Der er en masse punkter, hvor det er helt tåbeligt, at mediehusene sidder og laver det samme, siger Næstved-redaktør på Sjællandske Medier, Mogens Lorentzen.

Også Dagbladet i Ringsted er positivt. Her siger chefredaktør Torben Dalby, at man her åben overfor alle muligheder, der kan styrke den regionale dækning. Men ikke alle mediehuse er lige begejstrede, og det ærgrer Søren Baumann.

- Det skal virkelig gøre ondt, før man vil samarbejde. Det mener jeg er forkert. Man skal benytte sig af de gode tider til at finde sammen, siger Søren Baumann.