Sjællandske lokalbanker taber første runde af kartel-sag

Møns Bank, Vordingborg bank og fem andre lokale sjællandske banker skal stoppe samarbejdet, mens ankesagen om kartelsamarbejde behandles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Møns Bank, Vordingborg bank, Skælskør Bank, Diba bank og Lollands Bank er blandt de lokale sjællandske banker som skal stoppe samarbejdet, mens ankesagen om kartelsamarbejde behandles.

Det har Konkurrenceankenævnet valgt at holde fast i, og dermed vinder Konkurrencestyrelsen første runde i sagen mod de lokale banker, der er anklaget for at have overtrådt konkurrenceloven. Bankerne ankede i slutningen af marts i år sagen til Konkurrenceankenævnet, men her har Konkurrencestyrelsen altså fået medhold i første runde.

Ledelserne i de lokale, sjællandske banker har ifølge Konkurrencestyrelsen udvekslet fortrolige oplysninger om priser og gebyrer i en meget venskabelig tone, og desuden har bankerne aftalt ikke at etablere filialer i hinandens hovedbyer, der bl.a. omfatter Stege, Skælskør, Nakskov, Vordingborg,  og Næstved.

Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing vil overdrage sagen til politiet, hvis hun får medhold af ankenævnet. Det kan tage op til ti måneder, før afgørelsen er klar. Hvis der bliver en straffesag mod bankerne, kan det i sidste ende betyde bøder på op til 15 millioner kroner.